Overslaan en naar de inhoud gaan
Member EEG Group

U bent hier

In 1956 neemt Gabriel Danneels de firma Debouge over, een bedrijf dat 3 generaties lang actief was in loodgieterij en zinkwerken en richt hij het bedrijf G. Danneels op.

Oorspronkelijk beperkte de firma G. Danneels zich tot het plaatsen van sanitair in de sociale woningbouw. Nadien werd hun activiteiten uitgebreid naar sanitaire installaties in scholen, ziekenhuizen, rusthuizen, ...

Vanaf het jaar 2000 worden de installaties van medische gassen in rusthuizen en ziekenhuizen onderworpen aan een strenge Europese reglementering.

Danneels wordt in 2001 omgevormd tot een “N.V.” en bouwt verder aan zijn groei. De firma Danneels besluit te investeren om zijn activiteiten conform te maken aan de 
EN ISO 13485 norm. Het is Apragaz die de jaarlijkse controles en audits uitvoert.

In 2006 behaalt Danneels als één van de weinige de eerste certificering voor installatie van medische gassen. Deze officiële goedkeuring, én de klasse 6, stellen Danneels in staat om ook in te schrijven op grote werven.

In 2010 verwerft Delta Group een meerderheidsparticipatie in Danneels.

De specialisatie op het gebied van medische gassen wordt vanaf 2011 verder uitgediept, o.a. door de vorming van geschoolde arbeiders en om tegemoet te komen aan de toenemende vraag op het gebied van :

  • Hoofdeinden ziekenhuisbedden (voor aansluiting medische gassen e.a.)
  • Aanpassingen van bestaande installaties
  • Onderhoud

In 2018 neemt EEG group SA-Danneels over. SA-danneels past in het totaalplaatje voor de uitbreiding van de EEG group. 

EEG GROUP is een goed gestructureerde bedrijvengroep met gezamenlijke waarden om de uitdagingen van morgen aan te gaan.  Door onze omvang en structuur garanderen we geïntegreerde oplossingen voor de meest complexe en vooruitstrevende technieken die aansluiten bij de doelstelling van onze klanten.